Du behöver
- smör till formen
- 3.5 dl vetemjöl (200g)
- 3 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl strösocker
- 100 g smör eller margarin, tärnat
- 1 st ägg
- 4.5 st äpplen rårivna
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en pajform cirka 20 cm i diameter. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och strösocker. Tillsätt smör och ägg och arbeta snabbt ihop till en pajdeg.
2
Tryck ut hälften av degen i formen. Lägg rårivet äpple ovanpå.
3
Kavla ut resten av degen till ett runt lock och lägg över äpplena. Tryck till lite i kanten så att deglocket sitter tätt. Nagga några hål i degen med en sticka.
4
Grädda i botten av ugnen i 30 minuter tills kakan fått fin färg.
Detta är ett läsarrecept av Anita Kolterud i Katrineholm.