Anitas äppelpaj med lock

Du behöver smör till formen 3.5 dl vetemjöl (200g) 3 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 dl strösocker 100 g smör eller margarin, tärnat 1...

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner

Du behöver

  • smör till formen
  • 3.5 dl vetemjöl (200g)
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 100 g smör eller margarin, tärnat
  • 1 st ägg
  • 4.5 st äpplen rårivna

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en pajform cirka 20 cm i diameter. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och strösocker. Tillsätt smör och ägg och arbeta snabbt ihop till en pajdeg.

2
Tryck ut hälften av degen i formen. Lägg rårivet äpple ovanpå.

3
Kavla ut resten av degen till ett runt lock och lägg över äpplena. Tryck till lite i kanten så att deglocket sitter tätt. Nagga några hål i degen med en sticka.

4
Grädda i botten av ugnen i 30 minuter tills kakan fått fin färg.


Kommentar:
Detta är ett läsarrecept av Anita Kolterud i Katrineholm.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top