Fläderkapris

Du behöver 5 dl fläderbär omogna 0.5 dl ättiksprit (12 %) 1 msk strösocker 1 msk salt 1.5 dl ättiksprit 6 dl vatten Gör så...

Tillagningstid: 30 minuter
5 portioner

Du behöver

  • 5 dl fläderbär omogna
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk salt
  • 1.5 dl ättiksprit
  • 6 dl vatten

Gör så här

1
r Låt väl sköljda bärklasar ligga i en bunke med 2 liter vatten och 1/2 deciliter ättiksprit ett par timmar, eller över natt. Tyng ner dem i vätskan med en tallrik.

2
Skölj av och pilla sedan bären från stjälkarna. Det gör inget om några vackert ceriseröda småskaft kommer med.

3
Blanda socker och salt med ättiksprit och vatten i stor kastrull. Koka upp och lägg ner fläderbären. Låt småkoka 10 minuter på låg värme.

4
Hetta under tiden upp rena småburkar, och deras skruvlock, i 100-gradig ugn.

5
Fördela de färdigkokta bären i burkarna, fyll på med lag ända upp. Förslut och låt kallna, förvara i kyl.

6
Till stekt fisk, charkbuffé

7
eller viltstek.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top