Du behöver
- 8–12 små färska rödbetor
- 1 kg potatis
- flingsalt, svartpeppar
- 4 portioner (à 125 g) tinad eller färsk torskrygg
- 60 g smör
- 4 tsk småkapris
Gör så här
1
1. Klipp av blasten från betorna, men spar ett par centimeter vid fästet. Lägg i vatten som täcker, koka upp och sjud dem mjuka, 30 minuter. Kläm av skalet med plasthandskar på, under rinnande vatten.
2
2. Skala potatisen och lägg i vatten som precis täcker i rymlig kastrull. Koka upp och sjud cirka 12 minuter under lock.
3
3. Packa saltade och pepprade torskportioner separat i lättsmord alfolie med smörklick och kapris på. Förslut och lägg på kokande potatis, under lock cirka 7 minuter. Ta upp och håll varmt medan potatisen får rinna av och sedan pressas.
Näringsvärde: Kcal 464, Fett 12 g, Kolhydrater 55 g, Fibrer 8 g