Dinkelfläskpannkaka med potatis

Du behöver 2 dl dinkelsikt 5 dl mellanmjölk 3 ägg 1/2 tsk salt 200 g kassler 400 g potatis Sallad 1 rejäl klyfta vitkål (300...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl dinkelsikt
  • 5 dl mellanmjölk
  • 3 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 200 g kassler
  • 400 g potatis
  • Sallad
  • 1 rejäl klyfta vitkål (300 g)
  • 1–2 msk matolja
  • 2 msk strimlad bladpersilja
  • 1/2 granatäpple, kärnorna

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt, vispa till en jämn smet.

2
Skär kasslern i små bitar. Smörj en rymlig ugnssäker form eller långpanna.

3
Skala och grovriv potatisen, rör ner den i pannkakssmeten.

4
Fördela kasslern i långpannan och häll på smeten. Grädda i mitten av ugnen i 20–30 minuter (beroende på formens storlek).

5
Finstrimla kålen. Tillsätt olja, persilja, salt och peppar. Krama ihop salladen. Vänd ner granat­äppelkärnorna. Servera pannkakan varm med salladen som tillbehör.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 490, Fett 13 g, Kolhydrater 66 g, Fibrer 3 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top