Du behöver
- 2 dl dinkelsikt
- 5 dl mellanmjölk
- 3 ägg
- 1/2 tsk salt
- 200 g kassler
- 400 g potatis
- Sallad
- 1 rejäl klyfta vitkål (300 g)
- 1–2 msk matolja
- 2 msk strimlad bladpersilja
- 1/2 granatäpple, kärnorna
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt, vispa till en jämn smet.
2
Skär kasslern i små bitar. Smörj en rymlig ugnssäker form eller långpanna.
3
Skala och grovriv potatisen, rör ner den i pannkakssmeten.
4
Fördela kasslern i långpannan och häll på smeten. Grädda i mitten av ugnen i 20–30 minuter (beroende på formens storlek).
5
Finstrimla kålen. Tillsätt olja, persilja, salt och peppar. Krama ihop salladen. Vänd ner granatäppelkärnorna. Servera pannkakan varm med salladen som tillbehör.
Näringsvärde: Kcal 490, Fett 13 g, Kolhydrater 66 g, Fibrer 3 g