Tomatkyckling med matvete

Du behöver 2 st gula lökar 2 st vitlöksklyftor 1 st lagerblad 2 msk olivolja 1 st tomatsås (350 g) 1.5 dl vatten 1 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st lagerblad
  • 2 msk olivolja
  • 1 st tomatsås (350 g)
  • 1.5 dl vatten
  • 1 st kyckling färdiggrillad
  • sugarsnaps eller sockerärter
  • 1 dl svarta, urkärnade minioliver urkärnade minioliver

Till servering

1 st matvete (410 g)
1 msk olivolja
1 dl färsk basilika strimlad

Gör så här

1
Skala och skiva lök och vitlök. Fräs dem med lagerbladet i olivolja i en panna i cirka 2 minuter tills de fått lite färg.

2
Häll på tomatsås och vatten. Låt puttra ihop i 2–3 minuter, dra från värmen.

3
Plocka köttet från kycklingen. Skär sockerärterna i breda bitar, vänd ner med kyckling och oliver i såsen. Värm och späd eventuellt med lite extra vatten.

4
Skölj vetet i ett durkslag. Fräs det i olja i en panna i 2–3 minuter. Vänd ner basilika. Smaka av med salt och peppar. Servera till grytan.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 418, Fett 19 g, Kolhydrater 22 g, Fibrer 8 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top