Du behöver
- 1 msk curry
- 0.5 dl majonnäs
- 2 dl crème fraîche (mager)
- 0.75 dl pickles eller ättiksgurka
- 2 msk kapris medelstor
- persiljeblad en näve
- 1 msk dragonblad färska
- 0.5 tsk flingsalt
- 1 krm svartpeppar nymalen
- 1 l olja till fritering
- 600 g torskfilé eller koljafilé
- 2 dl vetemjöl
- 1 pkt frityrsmet (se Asienhyllan)
Gör så här
1
Börja med såsen, som gärna kan stå en stund före servering. Rör curry och majonnäs jämnt, blanda i creme fraiche. Finhacka avrunnen pickles, kapris och örter. Vänd i hacket samt salt och peppar.
2
Värm ugnen till 100 grader. Hetta upp oljan till 180 grader i oöm, tjockbottnad kastrull med hushållstermometer. (Ha ett stort kvävande metallock tillhands om oljan skulle ta eld. Inga barn i köket, fläkten avstängd.)
3
Kolla att fisken är benfri, dela i lagom serveringsbitar. Salta och peppra, vänd i vetemjöl. Vispa frityrmixen med vatten efter paketets beskrivning.
4
Doppa några mjölade fiskbitar i frityrsmet, låt dem få fin färg i den heta oljan, 3–4 minuter på varje sida.
5
Lägg på kökspapper i form i ugnen. Upprepa tills all fisken friterats. Låt oljan svalna utom räckhåll för barn.
6
Servera med kokt potatis och morötter och remoulad att doppa allt i.
Kokt potatis och kokta morötter till servering