Friterad torsk och remouladsås

Du behöver 1 msk curry 0.5 dl majonnäs 2 dl crème fraîche (mager) 0.75 dl pickles eller ättiksgurka 2 msk kapris medelstor persiljeblad en näve...


4 portioner

Du behöver

  • 1 msk curry
  • 0.5 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraîche (mager)
  • 0.75 dl pickles eller ättiksgurka
  • 2 msk kapris medelstor
  • persiljeblad en näve
  • 1 msk dragonblad färska
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar nymalen
  • 1 l olja till fritering
  • 600 g torskfilé eller koljafilé
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 pkt frityrsmet (se Asienhyllan)

Gör så här

1
Börja med såsen, som gärna kan stå en stund före servering. Rör curry och majonnäs jämnt, blanda i creme fraiche. Finhacka avrunnen pickles, kapris och örter. Vänd i hacket samt salt och peppar.

2
Värm ugnen till 100 grader. Hetta upp oljan till 180 grader i oöm, tjockbottnad kastrull med hushållstermometer. (Ha ett stort kvävande metallock tillhands om oljan skulle ta eld. Inga barn i köket, fläkten avstängd.)

3
Kolla att fisken är benfri, dela i lagom serveringsbitar. Salta och peppra, vänd i vetemjöl. Vispa frityrmixen med vatten efter paketets beskrivning.

4
Doppa några mjölade fiskbitar i frityrsmet, låt dem få fin färg i den heta oljan, 3–4 minuter på varje sida.

5
Lägg på kökspapper i form i ugnen. Upprepa tills all fisken friterats. Låt oljan svalna utom räckhåll för barn.

6
Servera med kokt potatis och morötter och remoulad att doppa allt i.


Kommentar:
Kokt potatis och kokta morötter till servering

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top