Du behöver
- 4 portioner (grön) tagliatelle
- 2–3 salladslökar
- 2 msk smör
- 200 g färsk bladspenat
- 3 msk vetemjöl
- 7 dl mjölk
- 2 dl riven lagrad ost
- 1/2 tsk salt
- 1/2 röd eller gul chili
- 500 g tinade skalade räkor
Gör så här
1
Koka pastan i rikligt med saltat vatten, 2–3 teskedar salt per liter vatten. Låt rinna av ordentligt innan den blandas med såsen (eller serveras separat).
2
Finskiva salladslökarna och låt dem småfräsa i smöret i kastrull cirka 5 minuter på medelvärme. Ta upp, spar även stekfettet. Grovdela stor, väl sköljd spenat och torrfräs den i kastrullen tills den är mörk och har förlorat vätska. Blanda i lök och smör, rör i mjöl och späd med mjölk. Koka upp och låt sjuda 3 minuter. Rör i ost. Smaka av med salt och finskivad eller hackad chilifrukt. Vänd i de tinade räkorna precis före servering.