Spenat- och räksås till pasta

Du behöver 4 portioner (grön) tagliatelle 2–3 salladslökar 2 msk smör 200 g färsk bladspenat 3 msk vetemjöl 7 dl mjölk 2 dl riven lagrad...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 portioner (grön) tagliatelle
  • 2–3 salladslökar
  • 2 msk smör
  • 200 g färsk bladspenat
  • 3 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 röd eller gul chili
  • 500 g tinade skalade räkor

Gör så här

1
Koka pastan i rikligt med saltat vatten, 2–3 teskedar salt per liter vatten. Låt rinna av ordentligt innan den blandas med såsen (eller serveras separat).

2
Finskiva salladslökarna och låt dem småfräsa i smöret i kastrull cirka 5 minuter på medelvärme. Ta upp, spar även stekfettet. Grovdela stor, väl sköljd spenat och torrfräs den i kastrullen tills den är mörk och har förlorat vätska. Blanda i lök och smör, rör i mjöl och späd med mjölk. Koka upp och låt sjuda 3 minuter. Rör i ost. Smaka av med salt och finskivad eller hackad chilifrukt. Vänd i de tinade räkorna precis före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top