Du behöver

  • 10 st betor välj olika färger om det finns
  • 50 g hasselnötter
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1
1.Skölj betorna och borsta om så behövs. Låt lite av blasten sitta kvar. Koka dem i 10–15 minuter beroende på storlek. Känn med en gaffel, betorna ska vara mjuka men fasta.

2
2. Skär betorna i halvcentimeter tjocka skivor.

3
3. Kör nötter, vitlök och olja i mixern. Smaka av med salt och peppar.

4
4. Servera betorna varma med peston.


Kommentar:
Rödbetor odlas det mycket av i Sverige och det går vanligen att köpa svenska betor året om. De innehåller massa fibrer, folsyra, C-vitamin, D-vitamin, folat, järn, zink och kalcium.

171 KCAL PER PORTION
3 g protein, 12 g fett, 12 g kolhydrater