Du behöver
- 10 st betor välj olika färger om det finns
- 50 g hasselnötter
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- salt och svartpeppar
Gör så här
1
1.Skölj betorna och borsta om så behövs. Låt lite av blasten sitta kvar. Koka dem i 10–15 minuter beroende på storlek. Känn med en gaffel, betorna ska vara mjuka men fasta.
2
2. Skär betorna i halvcentimeter tjocka skivor.
3
3. Kör nötter, vitlök och olja i mixern. Smaka av med salt och peppar.
4
4. Servera betorna varma med peston.
Rödbetor odlas det mycket av i Sverige och det går vanligen att köpa svenska betor året om. De innehåller massa fibrer, folsyra, C-vitamin, D-vitamin, folat, järn, zink och kalcium.
171 KCAL PER PORTION
3 g protein, 12 g fett, 12 g kolhydrater