Du behöver

  • 0.5 st baguette (200 g)
  • 1 msk olja
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 50 g chèvreost
  • svartpeppar
  • salt
  • 100 g svamp blandad
  • 11 st tomater soltorkade

Gör så här

1
1. Skär baguetten i ganska tunna skivor. Fräs i olja i het panna, de ska bara få lite yta och färg.

2
2. Mosa chévren med gaffel, blanda med crème fraiche. Salta och peppra.

3
3. Ansa svampen. Fräs till den fått färg.

4
4. Fördela svamp och chevrekräm på brödbitarna. Toppa med soltorkad tomat.


Kommentar:
Svampen blir en underbar matskatt under resten av året. Torka, frys, lägg in. Svamp är inte bara gott utan är också rik på kalcium, zink, järn, mangan och selen.

355 KCAL PER PORTION
11 g protein, 19 g fett, 33 g kolhydrater