Grillad portabello med fetakräm

Du behöver 4 stora portabellosvampar 2 msk olja 1 msk sojasås 2 vitlöksklyftor, finhackade 100 g fetaost ½ dl tjock yoghurt (t ex grekisk) svartpeppar...


4 portioner

Du behöver

  • 4 stora portabellosvampar
  • 2 msk olja
  • 1 msk sojasås
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 100 g fetaost
  • ½ dl tjock yoghurt (t ex grekisk)
  • svartpeppar

Gör så här

1
1. Ansa svampen. Blanda olja, soja och vitlök. Pensla marinaden på svampen och låt ligga minst en timme.

2
2. Mosa osten med en gaffel eller skär i små bitar. Rör ihop yoghurten med fetaosten.

3
3. Grilla svampen 20 minuter. Vänd på den minst en gång.

4
4. Servera med fetaostkräm, bröd, grillade tomater och spenat.


Kommentar:
Yoghurt innehåller ämnen som främjar hälsan och skyddar kroppen mot infektioner och allergier.

183 KCAL PER PORTION
7 g protein, 15 g fett, 5 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top