Du behöver
- 8 små kronärtskockor
- 1 knippe morötter
- 2 broccolistånd
- 1 knippe rädisor
- 16 små tomater
- 1 citron
- 500 g halloumi
- SÅS
- 2 ½ dl minifraiche
- örtsalt
- 3 msk stark senap, som Dijon
Gör så här
1
1. Koka kronärtskockorna. För små räcker 15 minuter, för normalstora cirka 30 minuter.
2
2. Skär bort blasten på morötterna. Dela broccolin i buketter. Koka morötter och broccoli 3–4 minuter.
3
3. Rör ihop ingredienserna till såsen och låt stå kallt.
4
4. Lägg upp grönsakerna på stort fat. Klyfta citronen.
5
5. Skär halloumin i skivor och stek på hög värme till skivorna blivit gyllenbruna.
Broccoli innehåller mycket C-vitamin, mineraler och fibrer.
296 KCAL PER PORTION
20 g protein, 17 g fett, 15 g kolhydrater