Kronärtskocka med senapssås

Du behöver 8 små kronärtskockor 1 knippe morötter 2 broccolistånd 1 knippe rädisor 16 små tomater 1 citron 500 g halloumi SÅS 2 ½ dl...


8 portioner

Du behöver

  • 8 små kronärtskockor
  • 1 knippe morötter
  • 2 broccolistånd
  • 1 knippe rädisor
  • 16 små tomater
  • 1 citron
  • 500 g halloumi
  • SÅS
  • 2 ½ dl minifraiche
  • örtsalt
  • 3 msk stark senap, som Dijon

Gör så här

1
1. Koka kronärtskockorna. För små räcker 15 minuter, för normalstora cirka 30 minuter.

2
2. Skär bort blasten på morötterna. Dela broccolin i buketter. Koka morötter och broccoli 3–4 minuter.

3
3. Rör ihop ingredienserna till såsen och låt stå kallt.

4
4. Lägg upp grönsakerna på stort fat. Klyfta citronen.

5
5. Skär halloumin i skivor och stek på hög värme till skivorna blivit gyllenbruna.


Kommentar:
Broccoli innehåller mycket C-vitamin, mineraler och fibrer.

296 KCAL PER PORTION
20 g protein, 17 g fett, 15 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top