Marinerade jordgubbar med myntakräm

Du behöver 1 liter jordgubbar 1 ananas 1 limefrukt 1 tsk agavesirap (eller 1 msk honung) 2 ½ dl Kesella lätt 1 kruka mynta Gör...


4 portioner

Du behöver

  • 1 liter jordgubbar
  • 1 ananas
  • 1 limefrukt
  • 1 tsk agavesirap (eller 1 msk honung)
  • 2 ½ dl Kesella lätt
  • 1 kruka mynta

Gör så här

1
1. Skölj bären och skär i skivor. Skär ut bitar av ananasen.

2
2. Blanda limesaft och agavesirap med bär och frukt. Låt stå svalt minst en timme.

3
3. Hacka myntan. Blanda med Kesella.

4
4. Servera bär och frukt med den friska krämen.


Kommentar:
Mynta är fint för matsmältningen. Torka blad och koka te på dem, det är bra för magen.

79 KCAL PER PORTION
3 g protein, 5 g fett, 6 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top