Du behöver

  • 11 st potatis
  • 250 g sojabönor
  • 1 st broccoli
  • 1 st salladshuvud
  • dressing
  • 1 st dill knippe
  • 0.5 dl olja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt

Gör så här

1
1. Skölj och/eller skrubba potatisen. Koka tills de är mjuka, men fortfarande fasta. Låt svalna något. Skär i bitar.

2
2. Tina sojabönorna om de är frysta. Lossa broccolibuketterna från huvudet och kör i mixer. Skär salladen i mindre bitar.

3
Blanda potatis, bönor, broccoli och sallad.

4
3. Hacka dillen och blanda med olja och vinäger. Lägg i pressad eller hackad vitlöksklyfta. Smaka av med salt.

5
4. Häll dressingen över salladen. Ät ljummen eller kall.


Kommentar:
Broccoli har höga halter av C-vitamin, betakaroten och fibrer.

386 KCAL PER PORTION
14 g protein, 17 g fett, 43 g kolhydrater