Du behöver
- 4 st rödbetor
- 1 msk olja
- salt
- 4 prt quinoa
- 100 g cashewnötter grovt hackade
- 10 st små tomater halverade
- 100 g spenat
- 1 st rödlök i tunna skivor eller hackad
- dressing
- 0.5 dl olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 msk pressad citron
- 1 msk flytande honung
- 1 st vitlöksklyfta pressad
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2
2. Skiva rödbetorna tunt. Sprid ut på bakplåtspapper. Droppa på olja och salta. Baka i ugn i 15–20 minuter (håll koll, tiden beror på hur tjocka skivorna är, de ska krympa lite, men inte bli mörka).
3
3. Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet.
4
4. Blanda quinoa, nötter, tomater, spenat och rödlök. Rör ihop dressingen. Droppa över salladen. Toppa med de något avsvalnade rödbetschipsen.
Rödbetor kan man festa ofta på. De innehåller få kalorier och mycket fibrer. Men också goda ämnen som stärker immunförsvaret.
517 KCAL PER PORTION
12 g protein, 12 g fett, 31 g kolhydrater