Sallad med rödbetschips

Du behöver 4 st rödbetor 1 msk olja salt 4 prt quinoa 100 g cashewnötter grovt hackade 10 st små tomater halverade 100 g spenat...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st rödbetor
  • 1 msk olja
  • salt
  • 4 prt quinoa
  • 100 g cashewnötter grovt hackade
  • 10 st små tomater halverade
  • 100 g spenat
  • 1 st rödlök i tunna skivor eller hackad
  • dressing
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk flytande honung
  • 1 st vitlöksklyfta pressad

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 225 grader.

2
2. Skiva rödbetorna tunt. Sprid ut på bakplåtspapper. Droppa på olja och salta. Baka i ugn i 15–20 minuter (håll koll, tiden beror på hur tjocka skivorna är, de ska krympa lite, men inte bli mörka).

3
3. Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet.

4
4. Blanda quinoa, nötter, tomater, spenat och rödlök. Rör ihop dressingen. Droppa över salladen. Toppa med de något avsvalnade rödbetschipsen.


Kommentar:
Rödbetor kan man festa ofta på. De innehåller få kalorier och mycket fibrer. Men också goda ämnen som stärker immunförsvaret.

517 KCAL PER PORTION
12 g protein, 12 g fett, 31 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top