Du behöver
- 200 g champinjoner
- ½ dl olja
- 2 msk pressad citron
- 2 vitlöksklyftor, fint hackade
- salt
- 500 g tofu med soltorkade tomater
- 1 msk olja
- 200 g färsk spenat
- 100 g hasselnötter, grovt hackade
- 1 knippe vårlök, strimlad
Gör så här
1
1. Ansa svampen, skär i skivor. Blanda olja, citron, vitlök och salt. Låt svampen dra i dressingen minst en kvart.
2
2. Skär tofun i kuber. Fräs den i olja så att den får lite krispig yta.
3
3. Skölj spenaten. Blanda med svamp, tofu, nötter och lök.
4
4. Häll över den resterande dressingen (om inte allt sugits upp av svampen).
Hasselnötter passar utmärkt på sallader, i biffar och som topping på desserter. Goda, mättande och innehåller nyttiga omättade fetter, mineraler och E-vitamin.
260 KCAL PER PORTION
13 g protein, 22 g fett, 4 g kolhydrater