Spett med quornfiléer och melon

Du behöver 400 g quornfiléer ½ dl rapsolja 2 vitlöksklyftor, finhackade 1 msk sojasås 1 tsk sambal oelek 1 liten galiamelon 2 salladslökar Gör så...


4 portioner

Du behöver

  • 400 g quornfiléer
  • ½ dl rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk sojasås
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 liten galiamelon
  • 2 salladslökar

Gör så här

1
1. Tina filéerna något. Blanda olja, vitlök, soja och sambal oelek. 2. Marinera filéerna ett par timmar.

2
Fräs dem i panna. Skär i bitar.

3
3. Skala och skär melonen i bitar. Skär löken i bitar (hacka ej).

4
4. Trä upp quorn, melon och lök på spett.


Kommentar:
Lök i alla former är bra! En av de nyttigaste råvarorna man kan stoppa i sig. Innehåller bland annat en mängd antioxidanter!

239 KCAL PER PORTION
15 g protein, 15 g fett, 11 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top