Du behöver

  • 2 dl mungbönor eller belugalinser
  • 200 g ostronskivling
  • 1 msk olja
  • 1 msk sojasås
  • 1 tsk sambal oelek
  • 75 g spenat
  • 100 g cashewnötter
  • 1 knippe salladslök
  • DRESSING
  • ½ chilifrukt, fint skuren
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk pressad lime
  • 1 msk sesamolja
  • ½ dl rapsolja
  • TOPPING
  • 1 msk sesamfrön

Gör så här

1
1. Koka bönor/linser efter anvisning på paketet.

2
2. Ansa svampen. Dela i bitar. Fräs i olja, soja och sambal oelek.

3
3. Skölj spenaten. Hacka nötterna grovt. Hacka löken.

4
4. Blanda alla ingredienser.

5
5. Blanda ihop dressingen. Ringla över salladen. Toppa med sesamfrön.


Kommentar:
Mungbönor är inte så vanliga i Sverige, men väl värd att tillaga. Kokas snabbt, är god och innehåller rikligt med mineraler, fibrer och protein.

488 KCAL PER PORTION
16 g protein, 34 g fett, 30 g kolhydrater