Du behöver
- 2 dl mungbönor eller belugalinser
- 200 g ostronskivling
- 1 msk olja
- 1 msk sojasås
- 1 tsk sambal oelek
- 75 g spenat
- 100 g cashewnötter
- 1 knippe salladslök
- DRESSING
- ½ chilifrukt, fint skuren
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 msk pressad lime
- 1 msk sesamolja
- ½ dl rapsolja
- TOPPING
- 1 msk sesamfrön
Gör så här
1
1. Koka bönor/linser efter anvisning på paketet.
2
2. Ansa svampen. Dela i bitar. Fräs i olja, soja och sambal oelek.
3
3. Skölj spenaten. Hacka nötterna grovt. Hacka löken.
4
4. Blanda alla ingredienser.
5
5. Blanda ihop dressingen. Ringla över salladen. Toppa med sesamfrön.
Mungbönor är inte så vanliga i Sverige, men väl värd att tillaga. Kokas snabbt, är god och innehåller rikligt med mineraler, fibrer och protein.
488 KCAL PER PORTION
16 g protein, 34 g fett, 30 g kolhydrater