Du behöver
- blomkål ca 1 kg
- salt
- 350 g linser ätfärdiga
- 1 näve persilja slätbladig
- 2 st salladslökar
- 2 dl matyoghurt
- 2.5 dl ajvar relish (mild)
- 0.75 tsk salt
- bröd
Gör så här
1
Ansa blomkålen, halvera gärna stora huvuden. Lägg i stor gryta och mät upp vatten så det täcker. Tillsätt 2 tsk salt per liter vatten. Koka upp på högsta och sänk sedan till knapp medelvärme. Sjud under lock 10–20 minuter tills blomkålen är knappt mjuk, känn med sticka. Slå bort vattnet.
2
Skölj linserna ordentligt i durkslag, låt rinna av väl. Finstrimla persilja och ansad salladslök. Blanda yoghurt, ajvar och salt väl, vänd i linser, persilja och lök.
3
Servera bröd till.