Blomkål med paprikasås

Du behöver blomkål ca 1 kg salt 350 g linser ätfärdiga 1 näve persilja slätbladig 2 st salladslökar 2 dl matyoghurt 2.5 dl ajvar relish...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • blomkål ca 1 kg
  • salt
  • 350 g linser ätfärdiga
  • 1 näve persilja slätbladig
  • 2 st salladslökar
  • 2 dl matyoghurt
  • 2.5 dl ajvar relish (mild)
  • 0.75 tsk salt
  • bröd

Gör så här

1
Ansa blomkålen, halvera gärna stora huvuden. Lägg i stor gryta och mät upp vatten så det täcker. Tillsätt 2 tsk salt per liter vatten. Koka upp på högsta och sänk sedan till knapp medelvärme. Sjud under lock 10–20 minuter tills blomkålen är knappt mjuk, känn med sticka. Slå bort vattnet.

2
Skölj linserna ordentligt i durkslag, låt rinna av väl. Finstrimla persilja och ansad salladslök. Blanda yoghurt, ajvar och salt väl, vänd i linser, persilja och lök.

3
Servera bröd till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top