Salsa roja på plommontomater

Du behöver 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 3 msk olivolja 1 msk råsocker 3 msk rödvinsvinäger 1 st plommontomater (400 g) salt svartpeppar...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk råsocker
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 st plommontomater (400 g)
  • salt
  • svartpeppar nymalen

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök.

2
Fräs all lök mjuk i oljan, utan att den tar färg, i en djup liten gryta, cirka 5 minuter.

3
Blanda i sockret. Ringla över vinäger. Blanda i tomater och mosa dem grovt.

4
Smaka av med salt och peppar. Koka ihop salsan cirka 5 minuter.


Kommentar:
Receptet kommer från boken Hamburgare och texmex, Semic av Lena Söderström

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top