Vetetortilla

Du behöver 5 dl vetemjöl special (300 g) 0.5 tsk flingsalt 50 g smör kylskåpskallt 3 dl kokande vatten Gör så här 1 Mät upp...

Tillagningstid: 40 minuter
16 portioner

Du behöver

  • 5 dl vetemjöl special (300 g)
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 50 g smör kylskåpskallt
  • 3 dl kokande vatten

Gör så här

1
Mät upp mjöl och salt i en matberedare monterad med en kniv och blanda ihop. Tillsätt smöret skuret i bitar och kör till en smulig massa.

2
Häll i vattnet genom matarröret medan maskinen blandar och kör ihop till en smidig deg.

3
Ta upp degen på lättmjölat bakbord och dela den i 16–20 lika stora bitar och rulla dem till bollar. Lägg degbollarna i en plastpåse, så att de inte torkar. Doppa bollarna i mjölet och kavla ut dem till tunna kakor. Grädda kakorna i en het panna cirka 1 minut på varje sida. Slå in tortillabröden direkt i en handduk så att de mjuknar och håller sig varma.


Kommentar:
Beroende på vilken storlek du vill ha på tortillabröden så kan det bli 16-20 stycken tortilla.
Receptet kommer från boken Hamburgare och texmex, Semic av Lena Söderström

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top