Du behöver

  • 1 st ägg
  • 400 g ricottaost
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 st citron det yttersta finrivna skalet
  • 40 g parmesanost
  • olivolja med neutral smak
  • tomatsås
  • 400 g passerade tomater
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 dl vitt vin
  • balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk persilja finhackad

Till servering

ris nykokt
sallad

Gör så här

1
Blanda ägg, ricottaost, mjöl, citron och parmesanost till

2
en smet. Låt stå i några minuter.

3
Koka ihop passerade tomater med vin och vitlök, låt puttra cirka 10 minuter. Smaka av med en aning balsamvinäger, salt och peppar. Strö till sist i persilja.

4
Forma försiktigt små “biffar” av ostsmeten med hjälp av två matskedar och stek dem några minuter i rikligt med olivolja tills de fått lite färg, vänd försiktigt.

5
Servera ricottabiffarna med tomatsås, ris och en sallad.