Äppelsorbet med mynta

Du behöver 2.5 dl äppelmust 1.25 dl strösocker 1 msk limesaft nypressad 1 st äggvita mynta finstrimlade blad från 1 kruka calvados cirka 1 dl...

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 2.5 dl äppelmust
  • 1.25 dl strösocker
  • 1 msk limesaft nypressad
  • 1 st äggvita
  • mynta finstrimlade blad från 1 kruka
  • calvados cirka 1 dl

Gör så här

1
Alla ingredienser ska vara kylskåpskalla. Stoppa gärna glassmaskinsskålen också i frysen en stund före start.

2
Koka upp 1 1/4 dl must med sockret under omrörning. Låt småputtra utan lock 3 minuter. Kyl och blanda i mera must samt limesaften.

3
Vispa äggvitan lätt till löst skum. Montera och starta glassmaskinen och häll i först mustblandningen, sen även äggvitan under gång. Låt maskinen arbeta cirka 30 minuter och strö sen i myntan, lite i taget.

4
Låt glassen bli fluffig och färdig innan du formar den till kulor och fryser in, väl åtskiljda, på bakplåtspapper i burk med lock. Görs med fördel minst en dag i förväg.

5
Servera en kula med 1 msk rumsvarm calvados droppad över, samt marängstång.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top