Marängstänger med mandel

Du behöver 3 st äggvitor 1 dl strösocker 1 tsk lime eller citron 2 msk flagad mandel Gör så här 1 Använd endast helt rena...

Tillagningstid: 60 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 3 st äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk lime eller citron
  • 2 msk flagad mandel

Gör så här

1
Använd endast helt rena och fettfria skålar och vispar till äggvita, annars blir det inget fast skum.

2
Värm ugnen till 125 grader. Markera 12 grova streck, 12–13 cm långa, med markörpenna på bakplåtspapper. Vänd streck-sidan ner mot plåten.

3
Häll vitorna i skål med 2 msk av sockret samt citrussaften. Elvispa smeten riktigt fast. Vänd varsamt ner resterande socker lite i sänder med en slickepott.

4
Klicka upp smeten i spritspåse, gärna med grovt stjärnmunstycke.

5
Spritsa tjocka streck på markeringarna och strö mandel ovanpå. Grädda mitt i ugnen minst 45 minuter, tills kakorna känns frasiga och lätta.

6
Kan bakas flera dagar i förväg, förvaras torrt, i rumstemperatur.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top