Du behöver
- 2 st äpplen gröna
- 1 dl myntablad
- 1 dl basilikablad
- 0.5 st lime
- 1 krm socker
- 1 tsk vermouth
Gräslökssås
1 st ägg
2 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
0.5 tsk örtsalt
5 nypa salt & vitpeppar
2 dl solrosolja
1 st gräslök stor näve
0.5 dl parmesanost riven
Timbaler
500 g sparris
1 st gul lök
50 g smör
2 dl vattenkrasse sköljd
4 st ägg
1 dl grädde
1 krm muskot riven
1 tsk worcestershiresås
1 st tabasco stänk
1 dl parmesanost (riv från bit)
1 dl gruyère eller raclette
0.5 st citron pressad
6 st kvisttomat
1 dl vin oekat vitt
10 st basilikablad
2 st vitlöksklyftor
svartpeppar
0.5 tsk örtsalt
1 msk tomatpuré
0.5 tsk paprikakrydda
2 krm cayennepeppar
1 tsk socker
4 st rädisor
havskräftor
Receptet kommer från matlagningsgänget bestående av: Ann-Britt Calderon, Paula, Mari-Ann Frennesson, Maria Hirdefeldt, Gunilla Nordström och Elsie Persson.