Du behöver

  • 7 dl oliver valfria
  • 2 dl bönor valfria kokta
  • marinad
  • 1 dl olivolja
  • 1.5 dl vitt vin
  • 2 msk balsamvinäger
  • 10 st vitlöksklyftor hela skalade
  • 1.5 tsk korianderfrön
  • 3 st lagerblad
  • 1 st kanelstång
  • 2 msk honung
  • 2 st chilifrukt små alt en stor
  • 0.5 tsk svartpeppar grovmalen, 5 vrid med pepparkvarnen
  • 2 st rosmarin kvistar alt 1 tsk torkad

Gör så här

1
Blanda oliver och bönor i en skål. Använder du bönor på burk så var noga med att skölja och låta rinna av ordentligt i ett durkslag innan du blandar dem med oliverna.

2
Använd en mindre kastrull och lägg i samtliga ingredienser till marinaden, koka upp, häll det över oliv- och bön-

3
blandningen och rör om lite.

4
Låt stå i marinad ett par timmar innan servering. Håller i kylen i minst 10 dagar.