Cheesecake med pepparkaksbotten

Du behöver 3 st gelatinblad 50 g smör 125 g pepparkakor ca 24 stycken 300 g ädelost 2 dl crème fraîche eller färskost 2.5 st...

Tillagningstid: 10 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 3 st gelatinblad
  • 50 g smör
  • 125 g pepparkakor ca 24 stycken
  • 300 g ädelost
  • 2 dl crème fraîche eller färskost
  • 2.5 st fikon färska

Gör så här

1
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter.

2
Smält smöret. Krossa pepparkakorna i mortel eller matberedare. Blanda med smält smör. Tryck ut pepparkaksmixen i en form med löstagbar botten, 22 centimeter i diameter.

3
Mixa ädelost och creme fraiche. Smaka av, vill du ha den mildare rör ner lite creme fraiche. Ta upp gelatinet och krama ur vattnet. Smält gelatinet försiktigt i en kastrull på svag värme. Vispa snabbt ner i ostmixen och vispa ordentligt så det inte bildas gelatinklumpar. Häll smeten över pepparkaksbotten. Ställ i kylen i cirka 2 timmar.

4
?Garnera med färska fikon.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top