Du behöver
- 3 st gelatinblad
- 50 g smör
- 125 g pepparkakor ca 24 stycken
- 300 g ädelost
- 2 dl crème fraîche eller färskost
- 2.5 st fikon färska
Gör så här
1
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter.
2
Smält smöret. Krossa pepparkakorna i mortel eller matberedare. Blanda med smält smör. Tryck ut pepparkaksmixen i en form med löstagbar botten, 22 centimeter i diameter.
3
Mixa ädelost och creme fraiche. Smaka av, vill du ha den mildare rör ner lite creme fraiche. Ta upp gelatinet och krama ur vattnet. Smält gelatinet försiktigt i en kastrull på svag värme. Vispa snabbt ner i ostmixen och vispa ordentligt så det inte bildas gelatinklumpar. Häll smeten över pepparkaksbotten. Ställ i kylen i cirka 2 timmar.
4
?Garnera med färska fikon.