Du behöver
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl strösocker
- 2 dl ljus sirap
- 100 g smör
- 4 msk kakao (gärna av god kvalitet)
- 0.5 dl pistagenötter hackade
- 0.5 tsk flingsalt
bakplåtspapper
silkespapper
Gör så här
1
Klä en form, cirka 20 x 30 centimeter, med bakplåtspapper.
2
Blanda grädde, socker, sirap, smör och kakao i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. När det börjat koka, sänk värmen och koka tills smeten är 120 grader eller koka i cirka 10 minuter och gör sedan ett kulprov. Rör om då och då.
3
Häll försiktigt kolasmeten i formen. Strö över de hackade nötterna och flingsalt. Låt kolan stå och svalna en stund innan du ställer in den i kylskåpet i minst en halvtimme, gärna över natten.
4
Skär kolasmeten i fyrkanter som är cirka 2 x 2 centimeter stora. Slå in först i en liten bit bakplåtspapper och sedan
5
i färgade silkespapper. Förvara svalt.