Gravad lax på lingon och akvavit

Du behöver 1 kg laxfilé med skinn 2 dl lingon frysta 2 msk Skåne, akvavit 75 cl 1.5 krm rödbetskulör 0.75 dl strösocker 0.75 dl...


0 portioner

Du behöver

  • 1 kg laxfilé med skinn
  • 2 dl lingon frysta
  • 2 msk Skåne, akvavit 75 cl
  • 1.5 krm rödbetskulör
  • 0.75 dl strösocker
  • 0.75 dl salt
  • 2 krm vitpepparkorn grovstötta

Till garnering

lingon ca 1 dl frysta
lingonris gärna

Gör så här

1
?Plocka bort eventuella ben från laxen. Frys den i tre dygn.

2
Blanda lingon, akvavit och eventuellt rödbetskulör. Gnid in allt väl på laxsidan. Blanda socker, salt och stötta pepparkorn, gnid in väl på köttsidan.

3
?Lägg över laxen i dubbla plastpåsar. Låt grava i två dygn. Vänd laxen ett par gånger.

4
Skrapa bort kryddor och lingon från laxen. Skär den i tunna skivor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top