Du behöver
- 200 g valrhonachoklad eller annan choklad av god kvalitet
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl ljus sirap
- 3 dl strösocker
- 100 g smör
Gör så här
1
?Förbered en långpanna, lägg i bakplåtspapper i botten så att det går upp lite på kanterna.
2
Hacka chokladen fint.
3
?Blanda vispgrädde, sirap, socker och smör i en tjockbottnad kastrull. Koka upp på svag värme under omrörning tills allt socker har löst sig. Pensla med en fuktig pensel runt kanterna av kastrullen för att ta bort eventuella sockerkristaller.
4
Koka smeten tills den är 120 grader eller håller för ett kulprov.
5
?Ta av kastrullen. Lägg den hackade chokladen i fudgen. Rör kraftigt med en träsked eller elvisp i 5 minuter eller tills smeten börjar tjockna något.
6
Häll ner smeten i formen och släta till på ytan. Låt den svalna helt i rumstemperatur. Förvara fudgen svalt i lufttät burk.