Valrhonafudge i fin presentask

Du behöver 200 g valrhonachoklad eller annan choklad av god kvalitet 2 dl vispgrädde 1 dl ljus sirap 3 dl strösocker 100 g smör Gör...

Tillagningstid: 30 minuter
40 portioner

Du behöver

  • 200 g valrhonachoklad eller annan choklad av god kvalitet
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 3 dl strösocker
  • 100 g smör

Gör så här

1
?Förbered en långpanna, lägg i bakplåtspapper i botten så att det går upp lite på kanterna.

2
Hacka chokladen fint.

3
?Blanda vispgrädde, sirap, socker och smör i en tjockbottnad kastrull. Koka upp på svag värme under omrörning tills allt socker har löst sig. Pensla med en fuktig pensel runt kanterna av kastrullen för att ta bort eventuella sockerkristaller.

4
Koka smeten tills den är 120 grader eller håller för ett kulprov.

5
?Ta av kastrullen. Lägg den hackade chokladen i fudgen. Rör kraftigt med en träsked eller elvisp i 5 minuter eller tills smeten börjar tjockna något.

6
Häll ner smeten i formen och släta till på ytan. Låt den svalna helt i rumstemperatur. Förvara fudgen svalt i lufttät burk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top