Broccolisoppa med ädelost och päron

Du behöver 4 st broccoli stånd 12 dl grönsaksbuljong 150 g gräddädelost 2 st päron mogna 1 näve mandelspån rostade Gör så här 1 Skölj...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st broccoli stånd
  • 12 dl grönsaksbuljong
  • 150 g gräddädelost
  • 2 st päron mogna
  • 1 näve mandelspån rostade

Gör så här

1
Skölj och skär broccolin i buketter, skala och slanta stjälkarna, allt används här.

2
Koka upp buljongen i stor kastrull, lägg i broccolin och koka den mjuk.

3
Mixa broccoli och buljong i

4
(kann)mixer tillsammans med hälften av osten. Mixa i två omgångar så det inte blir översvämning. Smaka av soppan med salt och peppar.

5
Fördela soppan i tallrikar. Skala, kärna ur och tärna päronen och lägg i soppan tillsammans med mandelspån, smula i resterande ost.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 502, Fett 25 g, Kolh 35 g, Fibrer 16 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top