Glutenfri grov limpa

Du behöver 25 g jäst smulad 2 tsk honung 7 dl hirsflingor 11 dl Ljummet vatten 0.25 dl sirap 2 msk olivolja 0.5 dl a-fil...


2 portioner

Du behöver

  • 25 g jäst smulad
  • 2 tsk honung
  • 7 dl hirsflingor
  • 11 dl Ljummet vatten
  • 0.25 dl sirap
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl a-fil
  • 3 dl bovetemjöl
  • 3 dl rismjöl
  • 1.5 dl pumpakärnor
  • 2 dl solroskärnor
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl fibrex
  • 1 dl psylliumfrö
  • 4 msk nyponpulver
  • 1 msk bikarbonat
  • 1 msk salt
  • aprikoser torkade och hackade, ca 1/2 dl

Gör så här

1
Blanda jäst, honung, hirsflingor och 6 dl vatten i en matberedare. Täck över med plast och låt stå 1 timme.

2
Rör sedan ned 5 dl vatten, sirap, olivolja och filmjölk. Blanda alla torra ingredienser och ev aprikoser och rör ned i degen, arbeta degen i 10 minuter.

3
Fördela den smetiga degen i två bakplåtspappersklädda brödformar (1 1/2–2 liter).

4
Grädda i nedre delen av ugnen i 100 grader cirka 50

5
minuter. Höj sedan värmen till 175 grader och grädda ytterligare 40 minuter.

6
Låt brödet svalna innan det skärs i skivor. Brödet är godast färskt, men går också bra att frysa.


Kommentar:
Detta är ett läsarrecept av Gunvor Jönsson i Bromölla. Receptet är provlagat av Icakuriren.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top