Chiliströmming med lingonsalsa

Du behöver 1 kg potatis mjölig mjölk cirka 2 dl 1.5 tsk salt 2 krm vitpeppar nymalen 0.5 tsk strösocker 600 g strömmingsfilé 1.5 tsk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg potatis mjölig
  • mjölk cirka 2 dl
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar nymalen
  • 0.5 tsk strösocker
  • 600 g strömmingsfilé
  • 1.5 tsk salt
  • 2 st röda chilifrukter
  • 2 dl ströbröd
  • smör att steka i
  • 2 st äpplen röda svenska
  • 2.5 msk klippt gräslök
  • 2 dl lingonsylt

Gör så här

1
Skala potatis, kvarta dem och koka väl mjuka. Slå bort vattnet och mosa först med stilla elvisp. Mikra mjölken varm och tillsätt lite i taget under långsam vispning. Vispa in kryddningen på lågt varv. Den lilla sockermängden förhöjer potatisen goda smak, men kan ersättas med ett par matskedar smör.

2
Klipp bort fiskfiléernas ryggfena, lägg strömmingarna platt med köttsidan upp. Salta och peppra över all fisken. Finhacka chilin smått, strö på hälften av filéerna. Lägg de andra fileerna ovanpå, köttsida mot köttsida. Fäst med tandpetare och vänd i ströbröd. Stek i rikligt med lättbrynt smör på näst högsta värme ett par tre minuter på varje sida.

3
Fintärna äpplena och blanda med gräslöken och lingon­sylten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top