Crème brulée med julkryddor

Du behöver 2.5 dl vispgrädde 2.5 dl mjölk 2 st apelsiner det yttersta finrivna skalet 1 st citron det yttersta finrivna skalet 1.5 st vaniljstång...

Tillagningstid: 80 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 2.5 dl vispgrädde
  • 2.5 dl mjölk
  • 2 st apelsiner det yttersta finrivna skalet
  • 1 st citron det yttersta finrivna skalet
  • 1.5 st vaniljstång skårade
  • 2 st kanelstänger
  • 6 st äggulor
  • 6 msk socker
  • råsocker till karamellytan

Gör så här

1
Sätt ugnen på 95 grader. Koka upp grädde och mjölk tillsammans med citrusskal, vanilj och kanel. Dra av från värmen och låt stå.

2
Vispa äggulor och socker poröst. Sila över gräddmjölken och vispa ihop. Fyll smeten i 6 portionsformar och baka dem i cirka 60 minuter i ugnen. Låt svalna helt. Täck sedan ytan med råsocker och bränn av med brännare eller under grillelementet. Servera bums.


Kommentar:
Årets kock 2013 bjuder på julmat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top