Laxcarpaccio med pepparrotskräm

Du behöver 300 g laxfilé t ex salmalax eller byt mot gravad lax flingsalt svartpeppar olivolja 3 msk pepparrot finriven 1 st äggula 1 st...

Tillagningstid: 25 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 300 g laxfilé t ex salmalax eller byt mot gravad lax
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • 3 msk pepparrot finriven
  • 1 st äggula
  • 1 st citron saften
  • 1 dl rapsolja
  • 1 msk kapris
  • 12 st stora kaprisbär
  • 50 g babyspenat
  • 1 st dill kvist
  • 100 g sveciaost

Gör så här

1
Skiva laxen tunt och lägg ut på tallrikar. Krydda med flingsalt, svartpeppar och olivolja.

2
Stavmixa pepparroten tillsammans med äggulan och

3
citronjuice, tillsätt oljan i en fin stråle tills du får en krämig konsistens. Smaka av med salt. Ringla pepparotskrämen över laxen. Strö kapris, kaprisbär, spenat och dill över laxen. Hyvla till sist över osten.


Kommentar:
Årets kock 2013 bjuder på julmat. Tips! Enligt Livsmedelsverket behöver man inte frysa odlad lax som ska ätas rå.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top