Du behöver
- 300 g laxfilé t ex salmalax eller byt mot gravad lax
- flingsalt
- svartpeppar
- olivolja
- 3 msk pepparrot finriven
- 1 st äggula
- 1 st citron saften
- 1 dl rapsolja
- 1 msk kapris
- 12 st stora kaprisbär
- 50 g babyspenat
- 1 st dill kvist
- 100 g sveciaost
Gör så här
1
Skiva laxen tunt och lägg ut på tallrikar. Krydda med flingsalt, svartpeppar och olivolja.
2
Stavmixa pepparroten tillsammans med äggulan och
3
citronjuice, tillsätt oljan i en fin stråle tills du får en krämig konsistens. Smaka av med salt. Ringla pepparotskrämen över laxen. Strö kapris, kaprisbär, spenat och dill över laxen. Hyvla till sist över osten.
Årets kock 2013 bjuder på julmat. Tips! Enligt Livsmedelsverket behöver man inte frysa odlad lax som ska ätas rå.