Risgrynskräm med björnbärssås

Du behöver 300 g björnbär frysta 2 dl socker 3 dl vispgrädde 4 msk florsocker 6 dl risgrynsgröt kall 2 dl hasselnötter björnbär till dekoration...

Tillagningstid: 50 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 300 g björnbär frysta
  • 2 dl socker
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 msk florsocker
  • 6 dl risgrynsgröt kall
  • 2 dl hasselnötter
  • björnbär till dekoration

Gör så här

1
Koka upp björnbär och socker till en god sås, passera genom finmaskig sil och låt svalna. Vispa grädden med florsocker, vänd försiktigt ner grädden i gröten så att den får bra konsistens och blir luftig. Varva björnbärsåsen och risgryns-krämen i 6 höga glas.

2
Rosta hasselnötterna i ugnen på 160 grader i 16 minuter, lägg dem i en kökshandduk och gnugga av skalen. Krossa nötterna grovt, till exempel i mortel, och toppa glaset med dem. Garnera med färska björnbär.


Kommentar:
Årets kock 2013 bjuder på julmat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top