Hel klubba med kryddigt täcke

Du behöver 4 st kycklingklubbor Kronfågel salt och peppar citron Saft av 1 75 g smör mjukt 1 tsk chili 1 st vitlöksklyfta pressad 2...

Tillagningstid: 45 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingklubbor Kronfågel
  • salt och peppar
  • citron Saft av 1
  • 75 g smör mjukt
  • 1 tsk chili
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 2 msk dijonsenap
  • 4 msk mango chutney

Tillbehör:

kokt ris
haricots verts
hackad persilja

Gör så här

1
Gör snitt i skinnet på klubborna. Lägg dem i en smord ugnsform. Krydda lätt med salt och peppar runt om. Blanda smör, krydda, vitlök, dijonsenap, mango chutney och halva mängden citronsaft. Täck kycklingbitarna så jämnt över som möjligt. Stek i 200° C varm ugn i ca 15 minuter. Tillsätt citronsaften och stek ytterligare ca 25 min eller tills de är klara. Servera med kokt ris, sky och bönor.

2

3
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top