Gravlax med timjan och rostad vitlök

Du behöver 5 st vitlöksklyftor med skalet kvar olivolja 500 g laxfilé från den tjocka delen med skinnet kvar 3 msk havssalt 3 msk strösocker...

Tillagningstid: 25 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 5 st vitlöksklyftor med skalet kvar
  • olivolja
  • 500 g laxfilé från den tjocka delen med skinnet kvar
  • 3 msk havssalt
  • 3 msk strösocker
  • 10 st timjan bladen
  • apelsin det yttersta rivna skalet från en

Gör så här

1
Stek vitlöksklyftorna på låg värme i olivolja till de blir mjuka. Låt svalna tryck ut köttet och hacka det. Gnid in laxen med vitlöken, salt, socker och timjan. Lägg på ett fat, täck över med plast och ställ i kylen. Efter ett dygn vänd på den. Efter ytterligare ett dygn är den klar.

2
Skär upp laxen i tunna skivor vid servering. Garnera med lite repad timjan, nyrivet apelsinskal och nymalen svartpeppar. Hovmästarsås är gott till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top