Grönkålschips

Du behöver 200 g svartkålsblad eller grönkålsblad 1.5 msk olivolja 2 krm flingsalt Gör så här 1 Sätt ugnen på 150 grader. Skär bort och...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g svartkålsblad eller grönkålsblad
  • 1.5 msk olivolja
  • 2 krm flingsalt

Gör så här

1
Sätt ugnen på 150 grader. Skär bort och släng den grova delen på kålen. Skär kålen i mindre bitar. Blanda kålen med olja och salt i en stor bunke. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper.

2
Rosta kålbitarna i ugnen i 15-20 minuter tills de fått en mörkgrön färg och är krispiga. Rör om några gånger under tiden. Ta ut och låt svalna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top