Räkor i currysås

Du behöver 1 kg räkor med skal smör att steka i 2 tsk curry 1 st vitlöksklyfta pressad 1 krm kajennpeppar 2 msk tomatpuré 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg räkor med skal
  • smör att steka i
  • 2 tsk curry
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk soja
  • 4 dl crème fraîche

Tillbehör

4 prt kokt ris
2 dl gröna ärter
dillkvistar några

Gör så här

1
Skala räkorna. Ta fram alla ingredienser så att du har dem redo.

2
Smält smöret i en stor stekpanna. Tillsätt räkor, curry, vitlök och kajennpeppar och låt fräsa i 1–2 minuter.

3
Tillsätt tomatpuré, soja och creme fraiche. Låt det hela bli genomvarmt.

4
Servera med ris, blandat med ärter och dill.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top