Tomatsoppa med snabba muffins

Du behöver Muffins: 4 1/2 dl vetemjöl 1 tsk salt 2 tsk bakpulver 3 ägg 3 msk olivolja 2 dl yoghurt ca 75 g halloumi-...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • Muffins:
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 3 msk olivolja
  • 2 dl yoghurt
  • ca 75 g halloumi- eller fetaost
  • 18–24 oliver, gärna kärnfria
  • Soppa:
  • 2 gula lökar
  • 2–3 msk olivolja
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 burkar (à 400 g) tomatfiléer på burk eller krossade tomater
  • 1 dl grillad strimlad paprika på burk
  • 2 msk finhackad basilika + blad till garneringen.
  • 4–5 dl kokande vatten
  • salt, peppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Ställ dubbla muffinsformar på en ugnsplåt eller enkla muffinsformar i en muffinsplåt.

2
Blanda mjöl, salt och bakpulver.

3
Vispa ihop ägg, olja och yoghurt i en stor bunke. Vänd ner mjölblandningen och arbeta ihop till en tjock smet. Fördela smeten i muffinsformarna. Tryck i tärnad halloumi och oliver. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter.

4
Skala och hacka löken. Hacka basilikan.

5
Fräs löken i olivoljan cirka 3 minuter. Smula ner buljongtärningen och fräs cirka 1 minut. Blanda i tomaterna, paprikan hackad i mindre bitar och basilikan. Koka upp under omrörning, mosa tomatfiléerna med en gaffel. Sjud cirka 5 minuter. Späd med vattnet till önskad konsistens och koka soppan under lock cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Garnera med basilikablad. Servera med muffins.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top