Du behöver
- 5 st clementin
- 0.5 l vaniljglass
- apelsinlikör t ex Cointreau
Gör så här
1
Tvätta clementinerna noga. Finriv det yttersta skalet av en av clementinerna, och pressa ur saften i en skål.
2
Skär av toppen på resterande clementiner. Pilla loss fruktköttet med en gaffel eller vass kniv. Pressa ut saften och sila för att få bort kärnor och fruktkött. Skeda upp glassen i en bunke och blanda med clementinsaft, -skal och eventuellt 1 matsked likör. Arbeta samman snabbt så att glassen inte blir för rinnig.
3
Ställ skalen i en plastbytta och fyll dem med glass ända upp. Sätt på clementinlocken och täck med plastfolie. Ställ i frysen att stelna i cirka 2–3 timmar.
4
Ta fram och lägg i kylen cirka 20 minuter innan glassen ska serveras så att den hinner mjukna något.
Tillagning: 30 minuter + 2-3 timmar i frysen