Filmjölksbröd med lingon

Du behöver 4 dl grahamsmjöl 4 dl vetemjöl eller rågsikt 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 2 tsk brödkrydda 4 dl filmjölk 0.75 dl brödsirap...

Tillagningstid: 75 minuter
1 portion

Du behöver

  • 4 dl grahamsmjöl
  • 4 dl vetemjöl eller rågsikt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk brödkrydda
  • 4 dl filmjölk
  • 0.75 dl brödsirap
  • 0.5 dl lingonsylt
  • 1 dl russin
  • 0.5 dl linfrö eller solrosfrö

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.

2
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ner filmjölk, sirap, lingonsylt, russin och frön och rör ihop till en smet.

3
Häll smeten i en avlång brödform (cirka 2 liter) som är smord eller klädd med bakplåtspapper.

4
Grädda i 175–200 grader i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme.

5
När brödet är färdiggräddat penslas det med vatten. Stjälp upp på galler och låt svalna under duk.


Kommentar:
Detta är ett läsarrecept av Bengt Jörgen Moberg i Kungsbacka provlagat av Icakuriren.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top