Du behöver
- 4 Kronfågel kycklingklubbor
- Kött & grillkrydda
- Paprikapulver
- Olja till stekning
- 300 g sötpotatis
- 2 palsternackor
- 2 rödlökar
- 1 orange paprika
- Olja
- Salt och peppar
- 1 knippa rosmarin
- 1 väl skrubbad citron
- 2-3 port pappardelle pasta Parmesan
Gör så här
1
Blanda grillkrydda, paprikapulver med ca 2-3 msk olja och pensla klubborna med kryddoljan. Strö ev. över extra salt, nymald svartpeppar och stek i 200 C i 35-40 min. beroende storlek. Kolla med sticka att köttsaften är klar. Skala sötpotatisen, palsternackorna och löken. Tärna sötpotatisen, skiva palsternackorna på längden och klyfta lökarna. Skär paprikan i mindre bitar. Hetta upp en stor panna med olja och tillsätt allt utan paprika och citron. Bryn tills det får lite färg. Krydda med salt, peppar, rosmarin och tunt skivad citron. Tillsätt paprikan och låt eftersteka tills grönsakerna mjuknat. Blanda med nykokt pasta och riv över parmesan. Tips: En skvätt grädde gör susen!
2
Smaklig måltid!