Smått och gott med helstekta klubbor

Du behöver 4 Kronfågel kycklingklubbor Kött & grillkrydda Paprikapulver Olja till stekning 300 g sötpotatis 2 palsternackor 2 rödlökar 1 orange paprika Olja Salt och...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 Kronfågel kycklingklubbor
  • Kött & grillkrydda
  • Paprikapulver
  • Olja till stekning
  • 300 g sötpotatis
  • 2 palsternackor
  • 2 rödlökar
  • 1 orange paprika
  • Olja
  • Salt och peppar
  • 1 knippa rosmarin
  • 1 väl skrubbad citron
  • 2-3 port pappardelle pasta Parmesan

Gör så här

1
Blanda grillkrydda, paprikapulver med ca 2-3 msk olja och pensla klubborna med kryddoljan. Strö ev. över extra salt, nymald svartpeppar och stek i 200 C i 35-40 min. beroende storlek. Kolla med sticka att köttsaften är klar. Skala sötpotatisen, palsternackorna och löken. Tärna sötpotatisen, skiva palsternackorna på längden och klyfta lökarna. Skär paprikan i mindre bitar. Hetta upp en stor panna med olja och tillsätt allt utan paprika och citron. Bryn tills det får lite färg. Krydda med salt, peppar, rosmarin och tunt skivad citron. Tillsätt paprikan och låt eftersteka tills grönsakerna mjuknat. Blanda med nykokt pasta och riv över parmesan. Tips: En skvätt grädde gör susen!

2
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top