Grönkålspanna med rotsaker

Du behöver 1 liten kålrot 2 morötter 2 palsternackor 1 gul lök 1 msk smör 1 msk olivolja 250 g grönkål 200 g fetaost salt...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 liten kålrot
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 250 g grönkål
  • 200 g fetaost
  • salt och nymald svartpeppar
  • Till servering
  • sallad på späda blad, skivat äpple och senapsvinägrett

Gör så här

1
Skala kålrot, morötter, palsternackor och gul lök. Skär rotfrukterna i mindre bitar. Finhacka löken.

2
Hetta upp smöret och oljan en stekpanna. Bryn på medelvärme tills grönsakerna nästan är genomklara och fått fin färg.

3
Skölj grönkålen och strimla den fint.

4
Tillsätt rotfrukterna och stek med i cirka 3–5 minuter.

5
Smula till sist ner fetaosten och servera med en god sallad på salladsskott, skivat äpple och senapsvinägrett.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top