Ugnspannkaka med spenat och fläsk

Du behöver 200 g rimmat sidfläsk 3 dl vetemjöl 6 dl mjölk 4 st ägg 0.5 tsk salt 2 msk smör smält + 1 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g rimmat sidfläsk
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 4 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk smör smält + 1 msk till formen
  • 50 g bladspenat
  • 1 st granatäpple

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.

2
Strimla fläsket och skär det i mindre bitar. Stek fläsket i cirka 5 minuter tills det fått fin färg.

3
Häll mjölet i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken under vispning.

4
Häll i resten av mjölken och knäck ner äggen, ett i taget, vispa samman till en slät smet. Rör till sist i salt och 2 matskedar smält smör.

5
Smörj en långpanna med 1 matsked smör. Strö ut det knaperstekta fläsket och spenaten.

6
Häll över smeten och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter eller tills pannkakan rest sig och fått fin färg.

7
Dela granatäpplet i mindre bitar, pilla loss kärnorna och servera till ugnspannkakan.

8
Gör gärna även en krispig vitkålssallad med syrlig vinägrett till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top