Du behöver
- 200 g rimmat sidfläsk
- 3 dl vetemjöl
- 6 dl mjölk
- 4 st ägg
- 0.5 tsk salt
- 2 msk smör smält + 1 msk till formen
- 50 g bladspenat
- 1 st granatäpple
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Strimla fläsket och skär det i mindre bitar. Stek fläsket i cirka 5 minuter tills det fått fin färg.
3
Häll mjölet i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken under vispning.
4
Häll i resten av mjölken och knäck ner äggen, ett i taget, vispa samman till en slät smet. Rör till sist i salt och 2 matskedar smält smör.
5
Smörj en långpanna med 1 matsked smör. Strö ut det knaperstekta fläsket och spenaten.
6
Häll över smeten och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter eller tills pannkakan rest sig och fått fin färg.
7
Dela granatäpplet i mindre bitar, pilla loss kärnorna och servera till ugnspannkakan.
8
Gör gärna även en krispig vitkålssallad med syrlig vinägrett till.