Du behöver
- 4 portioner parboiled ris
- 250 g tinade ärtor
- (en näve ärtskott)
- 1–2 citroner, skal och saft
- 2 msk smör
- 3 msk vetemjöl
- 5 dl fiskbuljong (av fond)
- salt, kajennpeppar
- 600 g tinad spättafilé, MSC-märkt
- tandpetare
Gör så här
1
Koka riset efter paketets beskrivning. Låt ärtorna bli varma på riset under lock strax före servering. Grovklipp gärna ärtskott över, och rör om.
2
Tvätta citronen, torka av och raspa av skalet med zestjärn. Pressa saften.
3
Smält smöret i vid kastrull, rör i mjölet. Späd med buljong, koka upp och låt sen småsjuda 3 minuter under omrörning. Smaka och salta mera om nödvändigt, dutta kajennpeppar och blanda sist i
4
citronsaft till lagom smak, lite i taget.
5
Rulla fiskfiléerna runt tummen och fäst varje rulle med tandpetare. Lägg dem i den sjudande såsen, lägg på lock och drag från värmen. Låt efterkoka 3–4 minuter. Servera med citronskalet strösslat på fisken.