Du behöver
- 500 g squash
- 2 dl mjölk
- 0.5 dl vetemjöl
- 1 dl socker
- 2 st ägg
- 1.5 dl sötmandel finmald
- 2 st bittermandel finmalda
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och riv squashen. Lägg den i en handduk och krama ur vätska. Vispa ihop mjölk, mjöl, socker och ägg.
2
Blanda squash, mald sötmandel och mald bittermandel i smeten och rör den jämn.
3
Häll smeten i en smord pajform (cirka 23 i diameter) och grädda i 40–45 minuter i nedre delen av ugnen tills kakan fått fin färg.
4
Servera squashkakan till kaffet eller som dessert, gärna ljummen och gärna med en klick glass eller vispad grädde till.
Det här är ett läsarrecept av Maud Eriksson från Luleå, provlagat av Icakurirens matredaktion.