Pizza med mozzarella

Du behöver 1 st pizzakit 200 g buffelmozzarella 3 msk crème fraîche 2 st tomater tunnskivade 4 st ägg salt och nymald svartpeppar 3 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st pizzakit
  • 200 g buffelmozzarella
  • 3 msk crème fraîche
  • 2 st tomater tunnskivade
  • 4 st ägg
  • salt och nymald svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 50 g rucola
  • 1 kruka basilika bladen

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader. Rulla ut pizzabotten och lägg den på en ugnsplåt. Fördela hälften av den medföljande tomatsåsen på och täck med mozzarella delad i grova bitar. Klicka ut creme fraiche och lägg på tomater. Knäck äggen på och krydda med salt och peppar.

2
Grädda pizzan i mitten av ugnen i cirka 10–15 minuter tills pizzan fått fin färg och äggen har stelnat. Toppa med rucola och basilika och ringla över oljan.


Kommentar:
Du kan också prova att göra en pizza bianca – en pizza utan tomat. Grunda då med olivolja, bred ut creme fraiche i ett tunt lager och strö över mozzarella eller riven lagrad ost.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top