Inlagda betor med pepparrot

Du behöver 2 kg betor gärna olika färger 4.5 cm pepparrot färsk 3 dl socker 4 dl ättiksprit 12 % 5 dl vatten 10 st...

Tillagningstid: 45 minuter
1 portion

Du behöver

  • 2 kg betor gärna olika färger
  • 4.5 cm pepparrot färsk
  • 3 dl socker
  • 4 dl ättiksprit 12 %
  • 5 dl vatten
  • 10 st svartpepparkorn
  • 15 st rosépepparkorn

Gör så här

1
Borsta betorna och koka dem mjuka. Det tar cirka 30 minuter, känn med en sticka, den ska gå att trycka in med lite motstånd.

2
Lägg dem i kallt vatten. Gnugga av skalet med fingrarna. Skär i bitar och lägg i ren burk. Skär pepparroten i mycket tunna skivor eller riv den grovt. Lägg ner med betorna.

3
Blanda socker, ättika och vatten. Låt koka upp. Lägg i peppar.

4
Häll lagen över betorna. Låt stå i minst ett dygn.

5
Förvaras kallt.


Kommentar:
Tips! Betorna passar till det mesta som är ugnsbakat eller grillat. Servera till ugnsbakad lax. Eller hacka dem och rör ut med lite majonnäs, gott till burgaren.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top