Du behöver
- 0.5 kg salladskål
- 1 st purjolök liten
- 2 st morötter
- 5 st rädisor
- 1 bitar rättika ca 10 cm
- 1 st vitlöksklyfta fint hackad eller riven
- 1 msk ingefära riven
- 3 msk risvinäger (eller vitvinsvinäger)
- 1 msk socker
- 1 msk sambal oelek (eller chiliflakes)
Gör så här
1
Skölj och strimla salladskålen. Undvik att ta med roten.
2
Strimla purjon fint. Skär morötter och rädisor i tunna skivor.
3
Skala rättikan och skär i tunna halvmånar.
4
Blanda vitlök, ingefära, risvinäger, socker och sambal oelek.
5
Blanda med grönsakerna. Låt stå ett par timmar i kylen före servering.
Tid: 25 minuter + tid att dra
Tips: Kimchi är ett hett och gott tillbehör till exempelvis nudlar, men den går också att blanda i en soppa eller en wok som man behöver sätta lite fart på.