Snabb kimchi med ingefära

Du behöver 0.5 kg salladskål 1 st purjolök liten 2 st morötter 5 st rädisor 1 bitar rättika ca 10 cm 1 st vitlöksklyfta fint...

Tillagningstid: 25 minuter
1 portion

Du behöver

  • 0.5 kg salladskål
  • 1 st purjolök liten
  • 2 st morötter
  • 5 st rädisor
  • 1 bitar rättika ca 10 cm
  • 1 st vitlöksklyfta fint hackad eller riven
  • 1 msk ingefära riven
  • 3 msk risvinäger (eller vitvinsvinäger)
  • 1 msk socker
  • 1 msk sambal oelek (eller chiliflakes)

Gör så här

1
Skölj och strimla salladskålen. Undvik att ta med roten.

2
Strimla purjon fint. Skär morötter och rädisor i tunna skivor.

3
Skala rättikan och skär i tunna halvmånar.

4
Blanda vitlök, ingefära, risvinäger, socker och sambal oelek.

5
Blanda med grönsakerna. Låt stå ett par timmar i kylen före servering.


Kommentar:
Tid: 25 minuter + tid att dra

Tips: Kimchi är ett hett och gott tillbehör till exempelvis nudlar, men den går också att blanda i en soppa eller en wok som man behöver sätta lite fart på.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top